Guess

Vse ženske ljubiteljice mode blagovno znamko Guess zagotovo dobro poznajo. V svoji garderobni omari verjetno lahko najdejo kakšen drzen kos oblačila, morda slovite kavbojke ali kako lepo oblikovano in s detajli dodelano torbico. Današnji sloves ta znamka lahko pripisuje provokativnemu marketingu, ki je na slikah prikazoval mladosten in sexy imidž. Kampanje dodatno oplemenitijo Guess dekleta; manekenke, modeli in svetovno poznane umetnice iz sveta glasbe in filma. Claudia Schiffer, Drew Barrymore, Adriana Lima, Jennifer Lopez so le nekatere od številnih Guess deklet, ki so jih Guess kampanje izstrelile med zvezde ali pa jim položaj med zvezdami le še dodatno utrdile.

 

 

Ta ikonična znamka je svojo pot začela leta 1981. Ideja je zaživela med brati Marciano, rodom iz Francije, ki so se na družinskih počitnicah zaljubili v Los Angeles. Istega leta se preselijo v ZDA in tam odprejo svojo prvo trgovino. Svojo pot pričnejo s kavbojkami, torej z jeansom, ki pa je bil drugačno obdelan, spranega videza in z modernimi zadrgami. Kavbojke so se po lansiranju v trgovini razprodale v nekaj urah. Ustvarjanje mode iz jeansa in prepletenost le-tega v ostale modne dodatke, je še danes prepoznavni znak te blagovne znamke.

 

 

Prav tako posebnost Guess blagovne znamke predstavljata ime in logotip znamke. Ideja za ime znamke se je bratom Marciano porodila med vsakodnevno vožnjo na delovno mesto. Prepričal jih je reklamni pano z napisom “Guess what’s in our new Big Mac?”, kar v prevodu pomeni »Ugani, kaj se skriva v našem novem Big Mac-u.« Beseda sem ji je močno vtisnila v spomin in kmalu krasila sedež njihovega podjetja.

Več pozornosti pa moremo nameniti samemu logotipu te slavne blagovne znamke, saj gre za enega najbolj prepoznavnih logotipov modne industrije. In če danes mnogi logotipi slovijo po čim bolj minimalističnem stilu, pri Guess-u ni tako. Sestavljen je iz narobe obrnjega trikotnika, velikega vprašaja in v sebi združuje 3 barve: rdečo, ki predstavlja ljubezen in strast; črno barvo, ki predstavlja eleganco in prefinjenost in kot zadnjo belo barvo, ki naj bi prikazovala čistost, poštenost in zanesljivost.

 

 

 

Danes je Guess prisoten praktično na vseh modnih zemljevidih in svet združuje v več kot 1500 trgovinah po vsem svetu. V njih ponuja žensko, moško in otroško kolekcijo oblačil, obutve in ostalih modnih dodatkov.